کبد چرب و راه های درمان

کبد چرب و راه های درمان|نسخه های طب سنتی
بیماری کبد چرب چیست؟
بیماری کبد چرب یکی از شایعترین بیمارها است که به دلیل ذخیره چربی اضافی در کبد ایجاد می شود و در صورت درمان نکردن آن ممکن است عوارض و مشکلات بیشتری را برای بیمار بوجود آورد. در این مقاله به بررسی عملکرد کبد، کبد چرب، عللت ایجاد آن و روش های درمان آن می پردازیم:
آنچه در این مقاله می خوانید شامل:
– وظیفه کبد در بدن
– دلایل چرب شدن کبد؟
– انواع بیماریهای کبد چرب چیست؟
– عوامل افزایش دهنده بیماری کبد؟
– گرید بندی کبد چرب
– چطوری بفهمیم کبد چرب داریم؟
– علائم کبد چرب روی پوست
– کبد چرب را چگونه تشخیص دهیم؟
– راه های درمان کبد چرب؟
– مدت زمان درمان کبد چرب ؟
– برای درمان کبد چرب چی بخوریم؟
– چه غذاهایی برای کبد چرب مضر است؟
– کبد چرب چه موقع خطرناک می شود؟
– راه های پیشگیری بیماری کبد چرب کدامند؟
وظایف اصلی کبد چیست:
- کبد با تولید صفرا به هضم بهتر غذا در بدن کمک می کند.
– با تولید مواد ایمن کننده و حذف باکتری ها، سموم و عوامل آسیب زا از خون، به مقاومت بدن در برابر عفونت ها کمک بسیار زیادی می کند.
– در لخته شدن خون و درمان زخم ها کمک بسیاری می کند.
– مواد مغذی را به انرژی مناسب تبدیل می کند.
– پروتئین سازی بدن را انجام میدهد.
– آهن را در بدن ذخیره می کند.
دلایل چرب شدن کبد؟
کبد چرب به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد ایجاد می شودو یک کبد سالم حاوی مقدار کمی چربی میباشد. اما زمانی که چربی به 5 تا 10 درصد وزن کبد و یا بیشتر برسد مشکلات بوجود می آید.
انواع بیماری کبد چرب چیست؟
دو شکل اصلی کبد چرب وجود دارد:
1- بیماری کبد چرب ناشی از مصرف الکل
کبد چرب الکلی به دنبال مصرف مداوم و بیش از حد الکل ایجاد می شود.
2- بیماری کبد چرب غیر مرتبط با الکل
بیماری کبد چرب غیر الکلی با مصرف الکل ارتباطی ندارد. محققان علت دقیق بیماری کبد چرب غیر مرتبط با الکل را پیدا نکرده اند اما عواملی همچون چاقی و دیابت می توانند خطر ابتلا به آن را افزایش دهند.
چه عواملی احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می دهند؟
– داشتن سابقه خانوادگی بیماری کبد چرب
– داشتن تخمدان های پلی کیستیک
– ابتلا به آپنه انسدادی خواب
– بد کار کردن غده هیپوفیز
– داشتن کلسترول و چربی بالا
– مبتلا بودن به دیابت نوع دو
– بدلیل کم کاری تیروئید
– داشتن فشار خون بالا
-داشتن اضافه وزن زیاد
– یائسگی
گریدبندی کبد چرب
کبد چرب از نظر شدت و میزان چربی کبد و درگیری آن به سه گرید 1، 2 و 3 دسته بندی می شود.
کبد چرب گرید ا: یک بیماری خفیف است. توده چربی در کبد 5 تا 10 درصد است و اغلب با رعات رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی قابل درمان است.
کبد چرب گرید ۲: کبد چرب درجه 2 زمانی که میزان چربی در کبد 10 تا 25 درصد باشد، شکل می گیرد.که احتیاج به درمان جدی دارد.
کبد چرب گرید ۳: به این معنی است که فرد دارای درصد زیادی چربی در کبد خود است واین بیماری اغلب زمانی رخ می دهد که کبد دارای چربی بیش از 66 درصد و التهاب شدید میباشد. چربی بیش از حد مرتبط با درجه 3خطر پیشرفت بیماری را در فرد افزایش می دهد.
از کجا بفهمیم کبد چرب داریم؟
افراد مبتلا به این بیماری کبد چرب اغلب هیچ علامت خاصی ندارند و علائم و عوارض کبد چرب در مراحل ابتدایی چندان مشخص نیستند تا زمانی که بیماری به سیروز کبدی پیشرفت کند.
اما علائمی مانند موارد زیر می توانند با کبد چرب در ارتباط باشند:
– درد در شکم یا احساس پری در سمت راست بالای شکم
– حالت تهوع و یا از دست دادن اشتها و یا کاهش وزن
– پوست مایل به زرد و زرد شدن سفیدی چشم
– خستگی شدید یا آشفتگی ذهنی
– ورم شکم و پاها
– ضعف بدنی نا متعارف
علائم کبد چرب روی پوست
کبد چرب در مراحل پیشرفته خود میتواند با علائم زردی پوست، خارش پوست، ، روزاسه ،درماتیت و وریدهای عنکبوتی نمود پیدا کند. این علائم ممکن است روی سایر نواحی بدن نیز دیده شود.
کبد چرب را چگونه تشخیص دهیم؟
از آنجایی که بیماری کبد چرب اغلب هیچ علامت خاصی ندارد، پزشک معالج شما احتمالا اولین کسی است که آن را تشخیص می دهد. سطوح بالای آنزیم های کبدی در آزمایش خون ممکن است زنگ خطر این بیماری باشد. افزایش آنزیم های کبدی نشانه آسیب کبد است.
برای تشخیص بهتر، پزشک ممکن است:
درخواست سونوگرافی یا سی تی اسکن دهد
و یا در موارد شدیدتر بیوپسی کبد را پیشنهاد کند.
بیماری کبد چرب چگونه درمان می شود؟
سوال بسیاری از کسانی که به این بیماری مبتلا هستند این است که برای درمان کبد چرب چه باید کرد؟
در اینجا لازم به ذکراست : دارویی که به طور خاص برای بهبود و درمان بیماری کبد چرب طراحی شده باشد، نیست. در عوض، پزشکان بر روی مدیریت عواملی که به این بیماری کمک می کنند، تمرکز می کنند. آنها همچنین توصیه می کنند که تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنید که این امر می تواند به طور قابل توجهی سلامت شما را بهبود بخشد.
درمان کبد چرب شامل موارد زیر می باشد:
– مصرف داروهای کنترل کننده دیابت، کلسترول و تری گلیسیرید
– مصرف کردن ویتامین E
– اجتناب کردن از مصرف الکل
– مصرف امگا 3
– کاهش دادن وزن
درمان کبد چرب چقدر طول می کشد؟
کبد چرب ،بیماری نیست که در مدت زمان کوتاهی با مصرف چند داروی خاص بهبود پیدا کند. این بیماری نیاز به اصلاح سبک زندگی و مداومت در حفظ لایف استایل سالم دارد تا کم کم بهبود یابد. بنابراین نمی توان زمان دقیقی برای درمان کامل این بیماری تعیین کرد.
برای آشنایی بیشتر با محصولات کبد چرب اینجا کلیک کنید.
برای کبد چرب چی بخوریم؟
وقتی که مواد مغذی به درستی تجزیه نمی شوند، سلول ها آسیب می بینند. این آسیب می تواند منجر به تجمع چربی در کبد شودکه ترکیباتی که به عنوان آنتی اکسیدان شناخته می شوند، می توانند به محافظت از سلول ها در برابر این آسیب کمک کنند و قاتل کبد چرب میباشند.
مصرف چربی های سالم، آنتی اکسیدان ها و کربوهیدرات های پیچیده به بهبود کبد چرب کمک می کند. غلات کامل، روغن های گیاهی، آووکادو، حبوبات، ماهی و غذاهای دریایی، قهوه، چای سبز و سیر خام، دشمن کبد چرب بوده و به بهبود عملکرد کبد کمک می کنند.
در طب سنتی نیز روشهایی را برای درمان کبد چرب پیشنهامی شود که شامل اصلاح رژیم غذایی، استفاده از گیاهان دارویی و روشهای دیگر است.برای مثال، استفاده از خاکشیر باعسل در صبح ناشتا، مصرف سیاهدانه، و همچنین مصرف میوههایی مانند لیمو ترش و توتها میتواند در بهبود کبد چرب کمک کند.همچنین، استفاده از گیاهانی مانند شنبلیله و عرق شاه تره نیز در طب سنتی برای این بیماری توصیه میشود.
چه غذاهایی برای کبد چرب مضر است؟
مصرف مداوم یکسری از غذاها موجب بد تر شدن وضعیت کبد میشود و بهبود آن را کمی پیچیده تر می کند.
این خوراکی ها عبارتند از:
– نان سفید،ماکارونی و برنج
– انواع نوشیدنی های گازدار
– خوردن غذاهای پرنمک
– مصرف کیک و کلوچه
– مصرف بیش از حدگوشت قرمز
– فست فودها
کبد چرب چه موقع خطرناک می شود؟
کبد تنها اندامی در بدن است که می تواند با جایگزین کردن سلول های قدیمی و آسیب دیده با سلول های جدید، خود را بازسازی کند. همانطور که کبد برای خلاص شدن از شر چربی تلاش می کند،انتقال مواد مغذی را برای کبد در سراسر بدن دشوار می کند و فشار را در وریدهای اطراف افزایش می دهد. به مرور زمان، کبد چرب می تواند خطر ابتلا به بیماری های جدی تری از جمله سیروز کبد و سرطان کبد را زیادتر کند.
برای کبد چرب به چه دکتری مراجعه کنم؟
در صورتی که علائمی از چرب شدن کبد دارید و یا طی آزمایش های خود متوجه شدید که احتمالا به این بیماری دچار شده اید، می توانید به متخصص داخلی و یا متخصصین گوارش و کبد مراجعه کرده تا برنامه درمانی مناسبی را در اختیار شما قرار دهد.
چگونه می توان از بیماری کبد چرب پیشگیری کرد؟
بهترین راه برای جلوگیری از کبد چرب انجام کارهایی است که سلامت کلی را حفظ می کند و داشتن یک لایف استایل درست و سالم مسیاشد:
– داشتن رژیم غذایی سالم
عادت به داشتن رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی های سالم است.
– کاهش مصرف قند
مصرف قندهای ساده را در رژیم غذایی خود را محدود کنید و مقدار وعده های غذایی خود را کاهش دهید. از مصرف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آب میوه ها و چای شیرین جدا خودداری کنید. نوشیدن الکل نیز می تواند به کبد شما آسیب زیادی برساند بنابراین لازم است از مصرف آن اجتناب کنید.
– حفظ تناسب اندام
اگر اضافه وزن دارید، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا بتوانید به تدریج وزن خود را کاهش دهید. اگر وزن مناسبی دارید، با خوردن یک رژیم غذایی سالم و ورزش برای حفظ آن تلاش کنید.
– ورزش
ورزش کردن در طول هفته کمک بسزایی در بهبود سیستم بدن دارد.
جمع بندی
کبد چرب یک بیماری شایع است که با داشتن سبک زندگی سالم، قابل پیشگیری و تا حدی هم قابل درمان است. این بیماری اکثرا توسط پزشک و به دنبال معاینه فیزیکی، آزمایش و یا در موارد خاص به کمک بیوپسی مشخص می شود. سابقه خانوادگی، مشکلات تیروئید، مشکلات تنفسی در خواب، چربی و قند خون از عواملی هستند که می توانند با افزایش ابتلا به کبد چرب همراه باشند. ورزش منظم، داشتن برنامه غذایی ،سبزیجات، قطع مصرف الکل و داشتن تناسب اندام در جلوگیری از ابتلا به این بیماری موثر هستند.